I. Przetwarzanie danych osobowych

Dane osobowe przekazywane nam przez Ciebie w związku z rejestracją i korzystaniem z naszego sklepu internetowego są przetwarzane przez firmę Kanuna Anna Janus z siedzibą w Alwerni przy ul. Krakowskiej 51A, która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2014 r., poz. 1182 ze. zm.).

Przekazując nam swoje dane lub korzystając ze strony sklepu, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas Twoich danych w sposób określony w niniejszej Polityce Prywatności.

Ochrona danych to nie tylko wymóg prawny ale przede wszystkim kwestia zaufania. Prywatność naszych klientów to rzecz dla nas niezwykle istotna. Będziemy gromadzić informacje osobowe wyłącznie wtedy, gdy jest to dla nas niezbędne lub jest istotne dla naszych relacji z Tobą. Wszystkie przekazane nam dane odnoszące się do Twojej osoby będziemy przetwarzać tylko w sposób określony w niniejszej Polityce Prywatności.

Dane osobowe, które nam powierzasz, w szczególności imię, nazwisko, adres, adres poczty elektronicznej, numer telefonu, przetwarzane są następujących celach:

- w celu realizacji składanych przez Ciebie zamówień na produkty znajdujące się w asortymencie naszego sklepu internetowego;

- w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);

- w przypadku subskrypcji newslettera do otrzymywania od nas drogą elektroniczną informacji o naszym sklepie, jego ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług  oferowanych przez inne sklepy należące do firmy Kanuna Anna Janus do oraz podmiotów z nami współpracujących.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest niezbędne do złożenia i realizacji zamówienia. Brak zgody na ich przetwarzanie może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w naszym sklepie internetowym. Możesz jednak odwiedzać stronę naszego sklepu i przeglądać ją bez konieczności podawania danych osobowych. Podczas przeglądania strony pozostajesz anonimowy aż do momentu, kiedy założysz na stronie sklepu konto i zalogujesz się za pomocą nazwy użytkownika i hasła.

Powierzając nam swoje dane osobowe masz prawo wglądu do nich, prawo do ich aktualizacji oraz prawo żądania ich usunięcia. Dane osobowe podane przez Ciebie w koncie Klienta możesz samodzielnie edytować i usuwać. Służy do tego zakładka "Twoje konto". Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia całego konta Klienta poprzez wysłanie stosownej prośby na adres e-mail: sklep@magiakamieni.pl z adresu poczty elektronicznej aktualnie zarejestrowanego w naszym sklepie internetowym. Jeśli chciałbyś zrezygnować z otrzymywania newslettera to możesz to zrobić samodzielnie poprzez zakładkę "Twoje konto", odnośnik "Newsletter" lub kontaktując się z Biurem Obsługi Klienta z adresu poczty elektronicznej aktualnie zarejestrowanego w naszym sklepie internetowym. Informacje o sposobie rezygnacji z newslettera znajdują się również w stopce każdego newslettera.


II. Bezpieczeństwo danych osobowych

Firma Kanuna Anna Janus dba o bezpieczeństwo powierzonych nam danych osobowych dzięki odpowiednim procedurom i środkom technicznym. Mają one na celu zapobieżenie bezprawnemu przetwarzaniu danych oraz ich przypadkowej utracie. Dokładamy szczególnej staranności, żeby informacje osobowe były poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem. Wykorzystujemy uzyskane dane osobowe tylko dla określonych celów i nie przetwarzamy ich dalej w sposób niezgodny z tymi celami.


Dla Twojego bezpieczeństwa, pamiętaj o ustanowieniu loginu i trudnego hasła do Twojego konta Klienta, które uniemożliwi w prosty sposób odgadnięcie ich przez osoby trzecie. Zalecamy stosowanie w haśle ciągu znaków i cyfr oraz dużych i małych liter. Pamiętaj również o  wylogowaniu się ze strony sklepu po zakończonych zakupach. Jesteś odpowiedzialny za ochronę Twojego hasła i do Twojego komputera przed nieupoważnionym dostępem. Pamiętaj o zachowaniu loginu i hasła do konta Klienta w sposób bezpieczny i w szczególności o nieprzekazywaniu danych (loginu, hasła) jakimkolwiek osobom trzecim.
 

III. Informacje  o plikach cookie

Podczas korzystania przez Ciebie z naszego sklepu internetowego na Twoim urządzeniu końcowym (komputerze, smartfonie, tablecie itp.) zapisywane są niewielkie pliki tekstowe, zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania ze sklepu czyli tzw. pliki cookie. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych logowania, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać loginu i hasła, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka, czy dostosowanie treści strony do Twoich zainteresowań. Dzięki plikom cookie możliwe jest zbieranie danych statystycznych sklepu internetowego, co umożliwia nam jego rozwijanie zgodnie z oczekiwaniami naszych Klientów. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Nie zawierają one żadnych danych identyfikujących Cię a na ich podstawie nie można ustalić czyjejkolwiek tożsamości. Odczytanie zawartości tych plików możliwe jest jedynie przez serwer, który je utworzył.


Strona sklepu korzysta z Google Analytics, serwisu analityki internetowej udostępnionego przez Google Inc. (“Google”). Google Analytics używa plików cookies zapisanych na Twoim komputerze w celu przeanalizowania sposobu korzystania ze strony sklepu. Informacje generowane przez te pliki na temat korzystania ze strony będą przekazywane i przechowywane przez Google na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystać z tych informacji w celu oceny korzystania ze strony sklepu, tworzenia raportów dotyczących aktywności na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na stronach i korzystaniem z Internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli jest to wymagane prawnie, lub jeżeli osoby trzecie przetwarzają te informacje na zlecenie Google. Google nie będzie łączyć adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi przechowywanymi przez Google. Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Google w sposób i w celach określonych powyżej. Możesz zablokować korzystanie z ciasteczek, wybierając odpowiednie ustawienia w Twojej przeglądarce internetowej, jednak pamiętaj, że jeśli to zrobisz, możesz nie być w stanie korzystać ze wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego.